provence

provence
L'amour passe par l'estomac

pondělí 20. října 2014

Pomerančovo-skořicový cheesecake

Musím říci, že jsem se do cheesecaku zamilovala... Příprava je jednoduchá, docela rychlá a výsledek je vynikající ! :-) Pozměníte nebo přidáte jednu surovinu a máte zase jinou chuť... To mě baví! 


Dnes jsem tvořila pomerančovo-skořicový. Trošku pokus- zatím jsem dělala jen pomerančový, ale napadlo mě ochutit ho trošku skořicí , tak snad to dopadlo dobře:-) 

SUROVINY: 

na korpus: 

  • 250g máslových sušenek ( můžete použít třeba Koka sušenky, a opět bude jiná chuť:-))
  • 100g másla 
Náplň:
  • 500g tvarohu
  • 200g cukru
  • 130g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 250ml smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva z 1 pomeranče ( i s dužinou)
  • 2 lžičky skořice
Na ozdobu:
  • 100g cukru krupice
  • 100ml vody
  • 1 pomeranč

POSTUP:

Opět si nejdříve nadrtíme sušenky, přidáme máslo a vzniklou hmotou vyplníme formu. 
Suroviny na náplň všechny v robotu smícháme a nalijeme na sušenky. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme.  Opět záleží na vaší troubě jak peče... takže psát dobu pečení je zbytečné....  

Po upečení dort necháme vychladnout, vykrojíme z formy,posypeme moučkovým cukrem. 
Mezitím si vezmeme pomeranč, rozkrájíme na plátky a ještě na půlku- vzniknou nám tedy měsíčky. Nakrájejte si tolik měsíčků, kolik budete z dortu krájet výsečí, já měla 12.
Vezmeme si malý kastrůlek, do kterého dáme cukr a vodu a dáme vařit, Až se cukr rozpustí a rozvar se bude vařit, vložíme plátky pomeranče a povaříme. Postupně otáčíme, až je pomeranč "průhledný". Vyndáme z kastrůlku, necháme vychladnout a poté naskládáme na jednotlivé výseče dortu. A ještě  lehounce posypeme skořicí :-)

Dobrou chuť :-) 









Žádné komentáře:

Okomentovat