provence

provence
L'amour passe par l'estomac

neděle 5. října 2014

Limetkový cheesecake

SUROVINY:
na korpus :

  •  250g máslových sušenek
  • 100g másla
náplň:

  • 750g tvarohu
  • 200g cukru krupice
  • 130g polohrubé mouky
  • 250ml smetany
  • šťáva ze 2 limetek
  • 3 vejce


POSTUP:
Máslové sušenky si rozdrtíme,nejlépe válečkem.Rozehřejeme si máslo a spojíme se sušenkami. Do  kulaté dortové formy si dáme pečící papír a sušenkovou směs rozprostřeme po celém dně. Je lepší si ještě malým válečkem korpus pořádně upěchovat, aby se potom při krájení nedrolil.


Všechny suroviny na náplň  si v robotu smícháme, nešleháme moc dlouho a vylijeme na sušenky.
Předehřejeme si troubu a pečeme.
Bohužel  pečení závisí na troubě. Každá peče jinak, musíte si to vychytat sami :-)
Mělo by se péci cca 20 minut na 160°C a poté zmírnit na 140°C a ještě tak 30 minut péct. Musíte cheese hlídat. Že je hotový poznáte tak, že když zaklepete formou, neměl by se vám klepat prostředek. Dort se nesmí lesknout, musí být matný.
Po upečení dort posypeme jemně moučkovým cukrem, ( nejlépe nevlhnoucím) a každý výsek ozdobíme půlměsíčkem limetky :-)
 To je o de mne asi vše. Přeji mnoho zdaru :-) A napište jak se povedl a jak chutnal :-)


Mě chutnal mooooc :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat